4.
maijs
2020

Latvijas Politiski represēto apvienība


Latvijas Politiski represēto apvienība

Labdien!

 

LPRA  valdes vārdā sveicu visus likteņbiedrus Latvijas valstiskuma atjaunošanas 30. gadskārtā!

 

Ilgāku laiku neesam sazinājušies, oficiāli aprīļa menesī visi biroja darbinieki bijām  atvaļinājumā. Bet tāpat ikdienas darbiņi tiek padarīti, gan attālināti, gan esot birojā. Apmeklētājiem gan bijām nepieejami, tikai telefoniski un e-pastā. No 7. maija esam atpakaļ, gaidīsim valdības lēmumus, attiecībā uz ārkārtas stāvokļa izmaiņām. Taču tas gan droši, ka plānotā Koordinācijas padomes sēde 12. maijā nenotiks. Apšaubāms ir arī 14. jūnija atceres pasākums, bet gaidīsim valdības lēmumus.

Tie, kuriem bija pienācis termiņš saņemt sociālo rehabilitāciju, droši vien nevar sagaidīt uzaicinājumu. Protams, ka sanatorija tagad ir ciet un jaunus klientus neuzņems, līdz  tiks atcelti ierobežojumi. Gaidīsim labākus laikus.

Klīst runas, ka visi publiskie pasākumi līdz vasaras beigām šogad tiks atcelti. Tas nozīmē, ka arī salidojumu 22. augustā nāksies vai nu pārcelt uz septembri, vai atcelt vispār. Tādēļ arī pašvaldībām šogad netika sūtītas vēstules ar lūgumu atbalstīt salidojuma organizēšanu.

LPRA Revīzijas komisijas priekšsēdētāja Ārija Kārkliņa lūdz viņas vārdā atvainoties Jūrmalas PRB vadītājai Lidijai Jirgenas k-dzei un biedrības biedriem, par pārteikšanos LPRA 31. konferencē, sakarā ar biedru naudas nemaksāšanu. Bija domāta Ādažu PRN.

LPRA struktūrvienības ,,Latvijas Brīvības cīnītāju apvienība” vadītājs Jānis Lulla lūdz mūsu visu palīdzību apzināt pretošanās kustības dalībniekus savās nodaļās. Lūdzu dodiet ziņu Lullas k-gam ( tel. 29449344) vai man, vislabāk uz        e-pastu, kādas personas jūsu nodaļā  ir pretošanās kustības dalībnieki. 

25.februārī Latvijas Politiski represēto apvienības telpās,  viesojās Latvijas Valsts eksprezidents Valdis Zatlers. Apvienības nodaļu saziedotie naudas līdzekļi 1400 EUR tika nodoti personīgi Valdim Zatleram, par ko saņēmām pateicības rakstu (pievienoju). Šoreiz nenosauksim vārdā nodaļas, kuras ziedojušas šo summu, jo vairākas nodaļas to izdarījušas ar bankas starpniecību vai pa telefonu. Valdis Zatlers iepazīstināja ar projekta gaitu un mērķi. Konceptuāli projekts paredzēts īstenot trīs  līmeņos:Ikdienas izgaismojums pieminekli diennakts tumšajā laikā. Svētku apgaismojums izgaismos pieminekli un tā laukumu valsts svētkos un citos svinīgos gadījumos. Savukārt īpašais apgaismojums iecerēts kā gaismas mākslas darbs, ko īpašās svētku reizēs realizēs ar jaunākajām apgaismojumatehnoloģijām. Brīvības piemineklis ir tautas brīvības simbols. Tas reiz celts par tautas ziedojumiem, un tiks gaismā celts par tautas līdzekļiem – ikkatrs var sniegt gaismu.
Ziedojumu vākšana turpinās un varam sekot līdzi projekta gaitai mājas lapā: www.brivibaspiemineklis.lv

Ar Latvijas Politiski represēto apvienības finansiālu  atbalstu, ceļā uz grāmatas izdošanu sagatavoti Saldus Politiski represēto biedrības priekšsēdētāja Egona Snipkes memuāri: "KAMĒR ATMIŅA NEVIĻ" Sibīrija 1949. – 1956. Šobrīd grāmata ir nodota drukāšanai un gaidam ar nepacietību!

Atgādinu, ka informācija par LPRA un struktūrvienību darbu atrodama LPRA mājas lapā: represetie.lv  Zvaniet droši, ja kādi jautājumi Ivaram (26177711) vai man (29896844)

    

          Lai visiem laba veselība, silts un saulains pavasaris!

          Uz tikšanos labākos laikos! J

 

                                                         Ar sirsnīgiem  sveicieniem – Dagnija Liepiņa

 

2020. gada 4. maijā

Citi raksti
19.
marts
2024

LPRA 34. konference

Lasīt vairāk...


4.
maijs
2020

Latvijas Politiski represēto apvienība

<


Statūti

Latvijas Politiski represēto apvienības statūti

Lasīt vairāk...


  • Projektu līdzfinansē:
Šī vietne izmanto Google Analytics sīkdatnes (cookies) apmeklējuma statistikai. Vietne nevāc apmeklētāju datus. Sīkdatnes Jūs varat atslēgt pārlūkprogrammas iestatījumos. Uzzināt vairāk